SUMAR
Ciocănești
13°C
cer senin
Vineri
14/4°C
Sâmbătă
15/6°C
Duminică
13/6°C
Strategia de Dezvoltare Locală a comunei Ciocănești, pentru perioada 2021-2027
I. Introducere
Strategia reprezintă cadrul care orientează alegerile ce determină natura și direcția unei comunități. Aceasta ajută la stabilirea unei direcții unitare pentru comunitate în termenii obiectivelor sale operaționale și furnizează baza alocării resurselor necesare pentru orientarea acesteia spre atingerea scopului principal și a obiectivelor stabilite. Strategia de Dezvoltare Locală este instrumentul participativ care implică întreaga comunitate și care are drept scop asigurarea dezvoltării economice și sociale. Astfel că, aceasta este un demers pe termen scurt, mediu și lung, reprezentând o modalitate de protecție pentru viitorul comunității. De asemenea, trebuie menționat faptul că Strategia de Dezvoltare Locală este instrumentul principal pentru luarea unor decizii și are la bază evaluări anterioare cu caracter justificativ. Elaborarea acesteia se realizează cu ajutorul datelor colectate în teren și a analizei documentelor oficiale întocmite de specialiști din domenii diferite. Strategia de Dezvoltare Locală vizează dezvoltarea teritoriului din punct de vedere socio-economic, astfel încât să se asigure condiții de viață bune pentru locuitori.
II. Opinia cetățenilor cu privire la grupurile vulnerabile din Comuna Ciocănești ce ar trebui sprijinite mai mult în viitor
Cetățenii participanți la studiul de opinie realizat în perioada 24 februarie – 1 martie 2021 au avut posibilitatea să precizeze un grup vulnerabil care ar trebui sprijinit cel mai mult în viitor. Potrivit rezultatelor obținute în cadrul studiului, persoanele vârstnice (51.5%) ar trebui cel mai mult sprijinite în viitor de către Primăria Ciocănești. Următoarele două grupuri vulnerabile care ar trebui sprijinite mai mult în viitor de Primăria Ciocănești sunt persoanele cu risc de sărăcie (18.3%), respectiv persoanele cu dizabilități (13.9%).
Totodată, printre grupurile vulnerabile care ar trebui spijinite în viitor mai mult de către Primăria Ciocănești se regăsesc și următoarele grupuri:
- Minori cu risc de abandon școlar (8.7%);
- Tinerii cu vârsta între 16 – 24 ani (1.9%);
- Minori din familii monoparentale (1.4%);
- Minori cu părinți plecați la muncă în străinătate (1.4%);
- Victime ale violenței în familie (1.4%);
- Minori cu risc de abandon familial (1.0%);
- Minorități etnice (0.5%).
Grupurile vulnerabile pentru care ar trebui oferite servicii de asistență în viitor
